Nipte nederlaag in oefenpot tegen ASVB 1

Gepubliceerd op 21 juni 2024 om 13:00

Met de oefenwedstrijd tegen ASVB 1 gisteravond is het nu echt begonnen voor trainer Slijfer en zijn mannen. Op een druk bezocht Sportpark Kardinge zagen de toeschouwers bij vlagen een uitstekend spelend vlaggenschip. De bewegelijke aanvallers van de groenhemden zorgen voor de nodige kansen en de thuisploeg kwam dan ook snel op voorsprong. Een strakke voorzet van de nieuwe aanwinst Owen de Plaa werd in het doel gelopen door een speler van ASVB; 1-0. Niet veel later uit een hoekschop, van opnieuw Owen, werd bij de tweede paal uitstekend ingekopt door aanvoerder Rashid Conquet; 2-0. De gasten uit Blijham lieten daarna van zich spreken en kregen door een overtreding in het strafschopgebied een penalty toegewezen. De eerste poging van de Blijhamster werd keurig gepareerd door doelman Mike Bos maar volgens de arbiter liep een Oosterparker te vroeg in. De tweede poging verdween helaas wel achter de van VVK overgekomen goalie; 2-1.

Na rust bracht trainer Slijfer een compleet nieuw elftal binnen de lijnen want de selectie telde gisteravond maar liefst 22 man. De thuisploeg kwam snel na de thee op 3-1 door een doelpunt van de uit JO15 doorgekomen speler Donny Warta. Een mooie aanval werd keurig binnen geschoten door de 16 jarige talentvolle Oosterparker. Het werd na de ruime voorsprong erg rommelig bij het elftal van trainer Slijfer en ASVB nam het initatief. In een kort tijdsbestek werd de thuisploeg overdonderd en kwamen de Blijhamsters al snel op gelijke hoogte. Een aantal persoonlijke fouten en het feit dat veel spelers nog aan elkaar moeten wennen leverde in de tweede helft maar liefst 3 tegentreffers op waardoor de gasten uit Oost-Groningen uiteindelijk met 3-4 wisten te winnen.

Een uitstekende 1e helft met een beduidend minder 2e helft leverde uiteindelijk toch genoeg positieve kritieken op na afloop in de kantine. Met deze groep mag men verwachten dat er in de 5e klasse om de bovenste plekken wordt gestreden. Voor trainer Slijfer en zijn staf zijn er in ieder geval voldoende aanknopingspunten om er een heel mooi seizoen van te maken. Op donderdag 4 juli spelen de groenhemden hun 2e oefenwedstrijd. Op Sportpark Kardinge ontvangen de Oosterparkers de gasten uit Zeijen van SVZ 1 en zal ook deze wedstrijd beginnen om 20.00 uur.