SVZ 1 met 3-1 te sterk. Indeling inmiddels bekend.

Gepubliceerd op 6 juli 2024 om 08:07

SVZ 1 wint op kardinge in tweede oefenpot

Op Kardinge speelde het 1e elftal zijn tweede oefenwedstrijd tegen SVZ 1 uit Zeijen. De derdeklasser had zijn handen vol aan het Oosterparkers van trainer Peter Slijfer. Met 22 spelers en iedereen die een helft zou spelen waren er donderdagavond veel wisselingen bij de groenhemden. In de eerste helft leek het lang 0-0 te blijven maar enkele seconden voor het rustsignaal kreeg de thuisploeg door een communicatiefout tussen Arends en doelman Bos een doelpunt tegen; 0-1. Na rust met een nieuw elftal binnen de lijnen liet Oosterparkers zien over veel kwaliteit te beschikken en liep het bij vlagen volledig over SVZ heen. Een terechte gelijkmaker door Rashid Conquet was het logische gevolg maar de ploeg vergat zichzelf te belonen met meer doelpunten. Met 20 minuten voor tijd bracht trainer Slijfer een nieuw middenveld binnen de lijnen en bleek een aantal nog lang niet volledig wedstrijdfit te zijn. De gasten uit Zeijen kregen weer grip op de wedstrijd en scoorden nog twee doelpunten. De 1-3 nederlaag in deze oefenwedstrijd was voor trainer Slijfer niet zo relevant. "We hebben een grote periode van de wedstrijd uitstekend voetbal op de mat gelegd dat veel perspectief biedt straks in het nieuwe seizoen. Deze wedstrijden hebben als doel om voor ons als technische staf te kijken wat we in huis hebben en daarbij is de uitslag minder van belang".

Donderdag 4 juli Uitslag Doelpunten Oosterparkers
Oosterparkers 1 SVZ 1 1 -3 Rashid Conquet

oosterparkers 1 in 5e klasse E met veel oude bekenden

De dag na de nederlaag tegen SVZ 1 werd door de KNVB de nieuwe indelingen gepubliceerd. Al vroeg in de ochtend werd de website van de voetbalbond in de gaten gehouden door trainer Peter Slijfer. De groenhemden zijn terug te vinden in de 5e klasse E en komen daarmee veel oude bekenden tegen. Maar liefst 8 ploegen van het vorige seizoen worden ook dit voetbaljaar de tegenstander van de Oosterparkers. Met veel stadse ploegen zullen er ongetwijfeld mooie derby's ontstaan en hoeft het elftal van Slijfer niet ver te reizen. De overige ploegen zijn bijna allemaal terug te vinden in Noord Drenthe waarbij Asser Boys, BSVV en Tynaarlo net als vorig seizoen de tegenstanders zijn. In Nieuw Roden is afscheid genomen van het zondagvoetbal en zal daarom moeten starten in de 5e klasse van de zaterdagtak waardoor het voor vele de grote onbekende zal zijn. Ook Amicitia is weer terug met een standaardelftal waardoor Coendersborg maar liefst twee keer zal worden bezocht. Vanuit de 4e klasse zijn VVK, VAKO en LEO (Loon) overgekomen waarmee de 5e klasse E 14 ploegen telt.

Slijfer: "Een mooie maar zeker een zware indeling waar veel ploegen de ambitie zullen hebben om te promoveren. Het is nog afwachten welke ploegen er goed voor staan aan de start van de competitie maar wij hebben in onze groep alle vertrouwen om bovenin mee te draaien."