Middelstum na rust te sterk voor Oosterparkers.

Gepubliceerd op 26 augustus 2024 om 10:00

Afgelopen zaterdag stond voor het 1e elftal de oefenwedstrijd tegen Middelstum 1 op het programma. In de ochtend had trainer Peter Slijfer eerst nog een training afgewerkt want de spelersgroep kwam maar liefst uit op 22 man. In de openingsfase van de wedstrijd waren het de groenhemden die uitstekend aan de wedstrijd begonnen.  Met de boomlange Ennio Jansen wederom als spits die vanaf de zijkanten werd bedient door Owen de Plaa en Rashid Conquet ontstonden al gauw de eerste mogelijkheden. De thuisploeg oogde het eerste half uur fris en gretig en had met het centrale duo Frank van der Ploeg en Ilias Arends het ook achterin prima op orde. Dat de ploeg van Peter Slijfer door een uitstekende spitsengoal van Jansen op 1-0 voorsprong kwam was ook niet meer dan terecht. De ploeg uit Middelstum had in die fase van de wedstrijd weinig in te brengen en moest ook al gauw  een tweede tegentreffer incasseren. Een geplaatste schuiver van de linkervleugelaanvaller Rashid Conquet verdween in de verre hoek buiten het bereik van de keeper; 2-0. Met nog een kwartier te spelen voor rust kwam Middelstum eigenlijk uit niets terug in de wedstrijd door een slippertje van doelman Mike Bos; 2-1. Na de tegentreffer had de thuisploeg direct weer een grote mogelijkheid om de marge naar 2 doelpunten te brengen. Met 3 aanvallers van Oosterparkers tegen slechts één verdediger van Middelstum speelde Owen het helaas niet goed uit waardoor het slechts een hoekschop werd. Vlak voor rust kregen de groenhemden alsnog de gelijkmaker om de oren door een prachtig afstandsschot van een Middelstumer; 2-2.

Na rust kwamen de gasten uit Middelstum beter in de wedstrijd en werd het steeds drukker voor het doel van de inmiddels ingevallen Kilian Fraiquin. Het werd een wedstrijd zoals we eerder zagen in de oefencampagne. Met een groot aantal wisselingen en spelers die last kregen van zware benen namen de Middelstumers het doel van de thuisploeg flink onder vuur. De grote groep toeschouwers die zich achter het doel van Fraiquin had opgesteld zag Middelstum binnen no-time langszij komen. Met drie tegentreffers in de tweede helft mocht de ploeg van Peter Slijfer eigenlijk niet heel ontevreden zijn en kon ondanks de tweede treffer van Rashid Conquet voor niet heel veel gevaar meer zorgen. Uiteindelijk won Middelstum terecht met 3-5 op Sportpark Kardinge en wacht het vlaggenschip nog altijd op zijn eerste overwinning. Trainer Slijfer en zijn technische staf waren uiteraard zeer tevreden over het eerste half uur van de wedstrijd en zullen deze week richting de bekerwedstrijden de selectie bekent gaan maken. Een drietal ontmoetingen met allen uitkomend in de 5e klasse moet een beter beeld gaan geven hoe het elftal er voor staat en zullen er hopelijk resultaten geboekt worden.