Aduard heeft geen kind aan Oosterparkers. Pijnlijke les met 11 tegentreffers.

Gepubliceerd op 4 september 2024 om 09:00

Dat het een zware opgave zou worden was van te voren al bekend maar weinig hadden rekening gehouden met dubbele cijfers gisteravond. In de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Aduard moest trainer Slijfer het doen zonder een groot aantal basisspelers dat wegens pijntjes en griep langs de kant stonden. In de openingsfase van de wedstrijd zagen de toeschouwers een stormachtig begin van de Aduarders. Met hangen en wurgen voorkwam Kilian Fraiquin en zijn defensie een vroege tegentreffer maar de groenhemden herpakte zich prima na een minuut of 10 spelen. De eerste grote kans voor de thuisploeg had wellicht een doelpunt op kunnen leveren alleen zag spits Morris de Wit zijn inzet op de lat belanden na een prima aanval over de rechterkant. Aan de kant bij de groenwitten was Andy Muller veruit de beste Oosterparker waar de gasten bij vlagen veel moeite mee hadden. Met een half uur op de klok wist Aduard het balbezit en veldoverwicht nog niet uit te drukken in doelpunten en wist Oosterparkers goed stand te houden. De ploeg uit het Westerkwartier werd een kwartier voor tijd echter in het zadel geholpen door een persoonlijke fout aan de kant van de groenwitten. Dit buitenkansje werd simpel benut en bracht de ploeg van Slijfer alsnog op een (terechte) achterstand; 0-1. Vanaf het moment van de openingstreffer ging het snel en bij Oosterparkers was de scherpte en agressiviteit van het eerste half uur volledig verdwenen. In een bestek van 10 minuten kreeg het nog drie treffers om de oren waardoor de ruststand maar liefst 0-4 was.

Na rust met nog meer wisselingen binnen de ploeg werd het een hele lang helft voor de thuisploeg op Kardinge. Het was ongeorganiseerd maar vooral ongemotiveerd aan de kant van Oosterparkers en daarmee liet het zich makkelijk naar de slachtbank leiden. Met nog 7 tegentreffers kwam het totaal voor Aduard op 11 doelpunten en had het weinig moeite met de aanvallers van de stadjers. Een bittere pil na afloop van de wedstrijd en dat kwam de sfeer in de kleedkamer niet ten goede. Met de bekerwedstrijd tegen Blauw Geel voor de deur genoeg stof tot nadenken voor staf en selectie maar niet te lang want ploegen van het kaliber Aduard komen de Oosterparkers voorlopig niet meer tegen!

De oefenwedstrijd van donderdag 5 september tegen Actief 1 gaat niet door!