Slecht spel levert ruime overwinning op in Eenrum. De dames spelen gelijk op Kardinge

Gepubliceerd op 31 augustus 2024 om 19:48

Op een zonnig Sportpark Eenrum was het gistermiddag de eerste officiële wedstrijd voor de heren van het 1e elftal. Na vele oefenwedstrijden en trainingen was de tegenstander in de beker vv Eenrum. De ploeg van trainer Peter Slijfer leek al binnen 10 minuten op voorsprong te komen maar het doelpunt van Ennio Jansen, op aangeven van Owen de Plaa, werd afgekeurd wegens buitenspel. Van het goede spel de afgelopen weken was gistermiddag helaas weinig terug te zien. De groenhemden speelden stroperig, onzorgvuldig en in een veel te laag tempo maar hadden meer kwaliteit op het veld staan dan Eenrum. Hoewel de thuisploeg weinig had in te brengen kwamen de rood-zwarten uit het niets wel op voorsprong.  Een lange bal van achteren werd verkeerd ingeschat door de Oosterpark-defensie en dat werd genadeloos afgestraft: 1-0. Het spel bleef na de achterstand erg slordig aan de kant van Oosterparkers. De ploeg hield bij lange na niet het niveau van afgelopen dinsdag maar heeft voldoende individuele kwaliteiten om ook in slechte wedstrijden doelpunten te maken. Na een dik half uur spelen werd de ploeg van Sportpark Kardinge in het zadel geholpen door defensief geklungel aan de kant van Eenrum. In één minuut tijd wist Rashid Conquet tot twee keer toe de bal simpel te veroveren en benutte beide buitenkansjes uitstekend waardoor de groenhemden ineens tegen een voorsprong aankeken.

Na rust bleef het spel zeker niet goed te noemen en ook achterin hadden de stadjers het zeker niet op orde gistermiddag. De thuisploeg kreeg een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker maar wist doelman Mike Bos niet te passeren. Na een klein uur spelen kwam Jordi Slijfer binnen de lijnen en dat zorgde vrijwel direct voor meer rust in het spel. De kleine middenvelder liet gelijk van zich spreken met een assist op spits Jansen maar wederom werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut of 10 later was het dan toch raak voor de boomlange Ennio Jansen. De aanvaller wist zijn tegenstander simpel te kloppen in de lucht en met een inmiddels leeg doel verdween de bal simpel over de doellijn; 1-3. Met een veilige marge van 2 doelpunten en nog een kwartier te spelen leek de thuisploeg uitgeblust en wisten de Oosterparkers er nog één te maken. De inmiddels ingebrachte Morris de Wit bleef in één-op-één met de doelman van Eenrum koelbloedig en zag zijn inzet in de linkerhoek verdwijnen: 1-4

"Ook slechte wedstrijden moet je winnen" aldus een gematigd tevreden trainer Peter Slijfer. De jarige teammanager Henk Middel sloot zich hierbij aan en vond dat er nog genoeg verbeterpunten waren: "Ze smaken er in ieder geval vandaag niet minder om!"