Winst in Assen voor 1e elftal. Bij de jeugd alleen zege voor JO8

Gepubliceerd op 23 september 2024 om 13:40

In Assen mochten de Oosterparkers de competitie aftrappen tegen de blauwhemden van Asser Boys 1. Na een teleurstellende bekercompetitie had trainer Peter Slijfer gekozen om Stefan Drolenga in de hart van defensie neer te zetten. In de punt van de aanval werd zaterdagmiddag gekozen voor Tristan Cooke en op de linkervleugel was Rashid Conquet terug van een korte vakantie. De ploeg van Sportpark Kardinge begon goed aan de wedstrijd zonder heel veel kansen te creëren. Na een dik half uur spelen kwamen de groenhemden op voorsprong door Stefan Drolenga. De centrale verdediger melde zich bij een hoekschop die werd genomen door Owen de Plaa en wist deze binnen te knikken; 0-1. Enkele minuten later het hoogtepunt van de wedstrijd met een bizar doelpunt van een meter of 40. Een bal in de kluts belande vol op de rechtervoet van Jordi Slijfer die de bal wonderbaarlijk in de bovenhoek van het doel zag vliegen; 0-2. Een mooie opsteker voor de ploeg van Slijfer en Middel die net als het hele sportpark vol ongeloof waren na dit prachtige doelpunt.

Na de rust liet de thuisploeg meer van zichzelf zien en moesten in minuut 58 een tegentreffer incasseren waardoor de marge weer slechts één doelpunt werd. Een minuut of 10 verder sombere gezichten op de bank van de groen-witten want de gelijkmaker werd door de Assenaren op het scorebord gezet na een geweldige actie van de gevaarlijkste man van de thuisploeg. Een flinke domper voor de stadjers maar de groenhemden beschikte afgelopen zaterdag over een uitstekende winnaarsmentaliteit. De ploeg uit het voormalig Oosterparkstadion besloot er een schepje bovenop te doen en kwam binnen een paar minuten weer op voorsprong! Na een heerlijke aanval via Rashid Conquet en Jaimani Kewal belande de bal bij de spits Tristan Cooke die uitstekend afrondde; 2-3. Met nog 20 minuten op de klok ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker maar de Oosterparkers vochten zich naar het einde van de wedstrijd met behoud van de krappe voorsprong. Rond de klok van 17:00 uur kwam eindelijk het verlossende fluitje van de jonge maar uitstekend fluitende arbiter en konden de groenhemden juichen voor de drie punten, Een mooie opsteker voor zowel staf als spelers en dat werd direct gevierd bij de sponsor aan de Ulgersmaweg! Aankomende zaterdag een thuiswedstrijd met als tegenstander Glimmen waarbij de aftrap op Kardinge om half 3 is.

Bij de jeugd helaas maar één team dat er met de winst vandoor ging. Het team van Rene Schat (JO8) wist in een spannend duel uiteindelijk met 7-5 te winnen en na twee dikke nederlagen was de feestvreugde groot bij ouders en spelers. Een nederlaag voor het team van Marion Reinders en haar JO11 in de burenruzie tegen GVAV kwam pas na rust tot stand. Na een 1-1 ruststand waarbij de Oosterparkers zelfs nog op voorsprong kwamen gingen de GVAV'ers er in de 2e helft met de overwinning van door en werd het maar liefst 1-5. Ook bij Richard Schutter (JO14) een flinke domper afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Lycurgus. De ploeg kon geen enkele vuist maken tegen de Vinkhuizers en verloor met maar liefst 0-6. Het werd een slechte ochtend voor de jeugdteams van de Oosterparkers want ook JO15 en JO13 verloren kansloos. Het team van Johan Reinders kwam in de wedstrijd tegen Velocitas JO15 veel te kort en verloor met 0-4. Bij het team onder 13 loopt het dit seizoen nog voor geen meter want ook afgelopen zaterdag werd weer met grote cijfers verloren. Op Kardinge kwam STEO JO13-1 langs en ging met een 2-8 overwinning terug richting Stedum en Ten Post.

In de middag gingen de talenten van zaterdag 3 op bezoek in Oostwold voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De tegenstander VVS 4 kreeg in het begin van de wedstrijd een aantal goede kansen om op voorsprong te komen maar door knap keeperswerk van Stephan Haak bleef het lang 0-0. Met de razendsnelle Edmar Janga aan de kant van de groenhemden werd het uiteindelijk een simpele overwinning voor de mannen van Ludolphy, Een hattrick van Roy Schokkenbroek, twee goals van zowel Etienne Clarck en Edmar Janga plus een doelpunt van nieuwkomer Elroy de Vries werd het maar liefst 1-8 voor de Oosterparkers. In Eelde verloren de dames helaas met 3-1 van Actief VR1 en dat leverde dus de eerste nederlaag van het seizoen op. Op de Esserberg kwamen Luuk van der Heide en zijn zaterdag 4 voor het eerst in actie met als tegenstander Be Quick 4. Het werd een wedstrijd waar de arbiter duidelijk op de hand van de thuisploeg was en daar bleek de tegenstand niet groot genoeg voor. Een 5-2 nederlaag betekent een valse start voor de heren van zaterdag 4 maar kunnen dat komend weekend rechtzetten in de thuiswedstrijd tegen Zuidhorn 5.  Op de zondagmiddag gingen Johan Fraiquin en de mannen van het 2e elftal de provincie in richting Baflo. Op het prachtige tijdstip van 14:00 uur was Rood Zwart Baflo 2 de tegenstander en dat resulteerde in een keurige 0-4 overwinning. Het hoogtepunt uit het Groninger dorp kwam van de voeten van Michel Boon met een prachtige treffer.