Tweede zege op rij voor 1e elftal na 2-4 winst in Tynaarlo

Gepubliceerd op 21 oktober 2024 om 12:01

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste elftal de uitwedstrijd in Tynaarlo op het programma. Beide ploegen kennen een wisselende start van de competitie waardoor het voorafgaand lastig inschatten was wat de kansen waren voor de twee clubs. De groenhemden begonnen furieus en stonden binnen twee minuten al op voorsprong door een treffer van Jordi Slijfer. Een afstandschot die door de doelman van Tynaarlo niet goed werd verwerkt kon door een oplettende Slijfer simpel worden binnen geschoven: 0-1.  Niet veel later kreeg Rashid Conquet een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een lange uittrap van doelman Mike Bos zette de aanvoerder van Oosterparkers oog in oog met de Tynaarlo goalie die met zijn voet een tweede treffer kon voorkomen. Na een minuut of 20 kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een doelpunt van Tynaarlo spits Nick Matulessy waarbij de organisatie van de groenhemden een moment van zwakte vertoonde: 1-1. De stadjers lieten zich echter niet van de wijs brengen door de gelijkmaker en lieten binnen 4 minuten weer van zich horen. Een strakke voorzet van Samatar Adan belande op het hoofd van topscoorder Rashid Conquet die met een uitstekende kopbal zijn ploeg weer op voorsprong bracht: 1-2. De ploeg van Peter Slijfer bleef hierna druk houden op de Tynaarlo defensie maar kreeg vlak voor rust wederom de deksel op de neus door een spaarzame counter van de thuisploeg. Knullig balverlies leidde de counter van de Drenten in die met twee handige aanvallers uiterst effectief bleken en de 2-2 op het scorebord zette.

Na rust bleef Oosterparkers de bovenliggende partij en kwam het binnen enkele minuten alweer op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam voor de voeten van spits Tristan Cooke die hem zorgvuldig in de linkerbenedenhoek schoof: 2-3. Hoewel de thuisploeg probeerde wat terug te doen stond de Oosterparkers defensie onder leiding van het centrale duo Jansen/Arends solide. Ook met het koppel Jordi Slijfer en Jurriaan Kampen op het middenveld krijgt de ploeg steeds meer kleur op de wangen. Na een dik uur spelen liet Oosterparkers zien dat het ook in standaardsituaties een krachtig wapen in huis heeft. Een vrije bal van Ilias Arends belande op de boomlange Ennio Jansen die met een simpele knik de bal achter de goalie van Tynaarlo zag verdwijnen: 2-4. De resterende tijd van de wedstrijd probeerde de thuisploeg nog het een en ander te forceren voor het doel van MIke Bos maar de ploeg van Peter Slijfer kwam geen moment meer in gevaar. De grootste kansen waren daarentegen zelfs voor de groenhemden die echter verzuimde de score te vergroten. Na 90 minuten voetbal gaf een prima fluitende arbiter het eindsignaal en kon de ploeg van Sportpark Kardinge wederom 3 punten bijschrijven! Mede door de uitslagen op de andere velden is het eerste elftal van de Oosterparkers nu terug te vinden op de derde plaats!