Jeugd laat zich van goede kant zien. 1e elftal en club dikke onvoldoende!

Gepubliceerd op 9 september 2024 om 12:56

Het was voor de jeugd weer genieten om op de vroege zaterdagochtend te mogen voetballen. Met drie knappe overwinningen en één grote nederlaag zijn de jonge Oosterparkers het seizoen goed begonnen. In Noordwolde ging de ploeg van Rene Schat helaas fors onderuit met maar liefst 2-12. Het nieuwe JO8 team had het dus lastig tegen de leeftijdsgenoten van Noordwolde maar bleven dapper strijden. Het JO11 team van Marion Reinders had geen kind aan Lycurgus JO11-6. In Vinkhuizen scoorden de groenhemden in een uiterst sportieve wedstrijd maar liefst 12 keer en dat beloofd veel goeds voor de rest van het seizoen. Ook de jeugd uitkomend in JO14 is een nieuw team dit seizoen en onder leiding van trainer Richard Schutter gaf de ploeg direct zijn visitekaartje af. In Delfzijl versloegen de groenwitten NEC Delfzijl JO14-1 met maar liefst 1-9. Er druppelde rond het middaguur nog meer goed nieuws binnen bij de Oosterparkers. Het JO15 elftal van Johan Reinders wist in de 1e klasse Winsum te verslaan met een keurige 0-4 overwinning. Dit onder meer door twee werelddoelpunten van Damian Tiebackx en Finn Reinders.


Het dameselftal van trainer Arnaud moest afgelopen zaterdag eigenlijk op bezoek bij The Knickerbockers maar op het verzoek van de studenten werd gevraagd de wedstrijd op Sportpark Kardinge te spelen. Om 10:00 uur in de vroege ochtend wisten beide teams niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. Het bekeravontuur voor de vrouwen houdt dus op in de poulefase want met 2 punten uit 2 wedstrijden is koploper Zuidhorn VR2 niet meer in te halen.

In de middag was het dan eindelijk de beurt aan trainer Slijfer met zijn 1e elftal met het officiële thuisdebuut in de bekerwedstrijd tegen Blauw Geel 1. Beide ploegen wisten hun eerste wedstrijd te winnen en onder aardig wat belangstelling was het heerlijk vertoeven op Sportpark Kardinge. De wedstrijd begon voor de thuisploeg dramatisch want binnen enkele minuten keek het elftal al tegen een achterstand aan. De Oosterpark-defensie wankelde bij de eerste aanval van de Blauwgelen en liet doelman Mike Bos kansloos: 0-1. Het antwoord van Oosterparkers kwam na een kwartier spelen pas met een goede kopkans voor Rashid Conquet. De bal verdween helaas naast het doel en op wat afstandsschoten na hield Blauw Geel makkelijk stand op Kardinge. Na 25 minuten spelen kwamen de groenwitten na wederom defensief geklungel zelfs op een 0-2 achterstand en daarmee blijft de achterhoede een flinke hoofdpijndossier voor de technische staf. Maar ook het gebrek aan kansen en spaarzame aanvallen zullen toch wel voor de nodige kopzorgen hebben gezorgd aan de kant van de groenwitten.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld waarbij Blauw Geel eigenlijk nooit in de problemen is geweest. Het werd voor iedereen met een groen-wit hart een pijnlijke middag waarbij vlak na rust ook de 0-3 op het scorebord werd gezet. De Oosterparkers waren niet alleen achterin onmachtig maar voorin wist het ook geen potten te breken. Een collectieve wanprestatie werd compleet toen de gasten een kwartier voor tijd ook nog de 0-4 achter Mike Bos schoten. Ook de nodige wissels hadden niet het gewenste effect voor Slijfer en staf en daarmee werd de eerste thuiswedstrijd een klein fiasco. Hoewel aan de grote van de selectie niks mankeert zullen veel er toch mee eens zijn dat een aantal basisspelers die ontbreken niet of nauwelijks op te vangen zijn. Uiteraard waren er afgelopen zaterdag genoeg spelers die hun niveau niet haalde maar op dit moment is het 1e elftal een stuurloos schip en is het niet uit te sluiten dat Slijfer, Middel en Reinders terug naar de tekentafel gaan. Met de nederlaag tegen Blauw Geel is een kans op een plek in de volgende ronde erg klein geworden maar zal het volgende week tegen Fc LEO zich in ieder geval weer van een betere kant willen laten zien.

Wat een prachtige afsluiting van een mooie voetbaldag had moeten worden werd ook in de kantine niet het niveau gehaald die bij een club als Oosterparkers hoort. Het trieste bericht dat er lauw bier geschonken moest worden was voor velen de druppel om de gezelligheid elders te zoeken en daarmee is ook de club nog lang niet klaar voor het nieuwe seizoen! Aan de vrijwilligers lag het in ieder geval niet en onze dank gaat uiteraard ook uit naar hun. Een dikke onvoldoende voor zowel club als 1e elftal en met nog 14 dagen tot de competitie begint genoeg tijd om te herpakken en verbeteren!


Het weekend werd in ieder geval positief afgesloten door de mannen van de zondagafdeling. Hoewel het voor Johan Fraiquin nog een behoorlijke uitdaging werd om genoeg spelers op de been te krijgen liet de ploeg zich tegen het altijd lastige Forward van een uitstekende kant zien. Met twee doelpunten van Sander Tiebackx en een uitstekende teamprestatie kwamen de studenten niet tot scoren en wist Oosterparkers met 0-2 te winnen.Klik hier om een tekst te typen.

uitslagen 7 en 8 september

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.