JO11 wint ruim van Lewenborg. Dames winnen knap van Zuidhorn.

Gepubliceerd op 16 september 2024 om 12:30

Het was heerlijk vertoeven afgelopen zaterdag op Sportpark Kardinge. De gehele jeugdafdeling speelde onder prachtige omstandigheden allemaal een thuiswedstrijd. Het team van Rene Schat (JO8-1) verloor helaas met 3-9 van NEC Delfzijl maar de leider zag zijn ploeg wel een doelpunt meer maken dan vorige week. Op hetzelfde veld werd ook Oosterparkers JO11-1 gespeeld. De ploeg van Marion Reinders ontving Fc Lewenborg JO11-3 en de groenhemden hadden weinig moeite met de Lewenborgers. Met een 8-1 overwinning hebben de jongens uit 2 wedstrijden maar liefst 20 doelpunten gemaakt! Voor het JO13 team ging het afgelopen zaterdag iets minder goed. Een 1-8 nederlaag tegen Aduard betekent een valse start van het seizoen voor de thuisploeg. In de 1e klasse nam Johan Reinders en zijn JO15 het op tegen gasten uit Bedum. In een spannende wedstrijd waren de Bedumers de bovenliggende partij maar wist het door uitstekend keeperswerk en goed verdedigen geen tegentreffers te incasseren. Met het 0-0 gelijkspel mochten de groenhemden niet ontevreden zijn en heeft het nu 4 punten uit 2 wedstrijden. De ploeg van Richard Schutter (JO14-1) nam het op tegen Fc Lewenborg JO14-2 en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De groen-witten zijn na twee duels terug te vinden op een 2e plek met 4 punten.

De dames speelde afgelopen zaterdagmiddag hun laatste wedstrijd in de beker. Op Kardinge was de tegenstander Zuidhorn VR 2 en met een 2-0 overwinning eindigt de ploeg van Arnaud op een 2e plek in de poule. Ook voor de heren zit het bekeravontuur erop want ook de laatste wedstrijd tegen Fc LEO ging verloren. In een redelijke 1e helft had de ploeg van Peter Slijfer zich moeten belonen met doelpunten maar kreeg het na een dikke 20 minuten spelen de deksel op de neus door slecht verdedigen. Een voorzet vanaf de rechterkant kon geheel ongehinderd worden binnen gewerkt en liet doelman Kilian Fraiquin kansloos. Voor rust deden de groenhemden nog wel wat terug met een treffer van Owen de Plaa na uitstekend werk van Jaimani Kewal; 1-1. Na rust veel wijzigingen aan de kant van Oosterparkers en dat kwam de kwaliteit binnen het elftal niet ten goede. De thuisploeg nam het doel van Fraiquin vaker onder vuur en wist met name door defensief geklungel nog maar liefst drie keer te scoren. Met de eerste competitiewedstrijd in het vooruitzicht heeft Slijfer een goed beeld gekregen van een zeer grote selectie en kent de trainer waarschijnlijk weinig twijfels over middenveld en aanval. Het zorgenkindje is de defensie want die wankelt vaak aan alle kanten en met de lastige uitwedstrijd tegen Asser Boys op het programma is de invulling hiervan nog lang niet zeker.