Glimmen te sterk voor Oosterparkers 1

Gepubliceerd op 30 september 2024 om 11:38

De eerste thuiswedstrijd in de competitie is voor het vlaggenschip van de Oosterparkers teleurstellend verlopen. Op Kardinge verloor de ploeg van trainer Peter Slijfer met 0-2 van Glimmen. Vlak voor de aftrap mocht pupil van de week Kieran Schat op de doelman van de tegenstander aflopen en verzilverde dit buitenkansje uitstekend. De openingsfase van de wedstrijd zagen de toeschouwers een uitstekend voetballend Oosterparkers. Met frivool spel kreeg de thuisploeg direct al een handvol kansen maar wist het zich helaas niet te belonen met een treffer. Helaas volgde al snel een fase waarin de gasten uit Glimmen meer controle kregen over de wedstrijd. De groenhemden kwamen vaak niet verder dan de hoge bal te hanteren maar daar heeft niet de juiste mensen voor waardoor de Glimmenaren simpel stand hielden. De defensieve zorgen zijn zeker nog niet verdwenen aan de kant bij de thuisploeg en vlak voor rust werd dit nogmaals pijnlijk blootgelegd. De ervaren spits van Glimmen speelde kinderlijk de gehele defensie uit en ook doelman Mike Bos had geen antwoord op het kappen en draaien; 0-1. Een paar minuten later weer gestuntel aan de kant van Oosterparkers waarbij een onschuldige inworp door het as van het veld door iedereen werd gemist en wederom voor een grote kans zorgde bij de gasten. Ook dit keer maakte de ploeg van Gerard Hut geen fout en ging het met een 0-2 voorsprong de rust in.

Na rust een flets spelend Oosterparkers die ondanks de goede intenties niet bij machte waren om het Glimmen heel erg moeilijk te maken. De thuisploeg koos vaak voor de moeilijke weg en ook de frisse wissels konden het verschil niet maken afgelopen zaterdag. Aan de kant van de groen-witten moest keeper Mike Bos zich met een blessure laten vervangen door reservedoelman Kilian Fraiquin. De jonge keeper moest vrijwel direct in actie komen en zorgde met een aantal prima reddingen dat de voorsprong van Glimmen niet groter werd. Het geloof op een punt verdween bij de Oosterparkers gedurende de tweede helft al gauw en mocht het uiteindelijk blij zijn dat de gasten de score niet verder uitbreidde. Na 90 minuten spelen weer een teleurstellende thuiswedstrijd voor de groenhemden waarbij weer niet werd gescoord. Hoewel er genoeg voetbal in de ploeg van Peter Slijfer zit is het op enkele posities nog te wisselvallig waardoor het niveau teveel schommelt. Het seizoen is gelukkig nog heel erg lang voor de Oosterparkers en zit er nog ongelooflijk veel rek in dit elftal.