Nederlaag in Nieuw Roden voor 1e elftal, JO14 weet weer eens te winnen

Gepubliceerd op 7 oktober 2024 om 12:34

Het 1e elftal speelde afgelopen zaterdag in NIeuw Roden en zag de wedstrijd in de tweede helft uit handen glippen. In de eerste helft verzuimde een sterk spelend Oosterparkers zichzelf te belonen met doelpunten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en ook Nieuw Roden kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na een dik half uur kwam de thuisploeg helaas op voorsprong doordat de snelle aanvaller niet meer in te halen was door de Oosterparkers defensie: 1-0. Vlak voor rust kwamen de groenhemden verdient op gelijke hoogte door een prachtige kopbal van Rashid Conquet. In de tweede helft verzuimde Owen de Plaa zijn ploeg op voorsprong te zetten omdat de aanvaller het vizier niet op scherp had staan. Met de inmiddels ingevallen Ennio Jansen dacht het elftal van Peter Slijfer alsnog op voorsprong te komen maar het doelpunt van de boomlange Jansen werd afgekeurd wegens buitenspel. Het geluk ontbrak in deze fase van de wedstrijd en vlak voor tijd kregen de stadjers de deksel op de neus doordat Stefan Drolenga een overtreding maakte waarbij de scheidsrechter oordeelde dat dit binnen het strafschopgebied was. Hoewel iedereen bij Oosterparkers van mening was dat het er buiten was wees de arbiter toch naar de stip. Een sterk keepende Kilian Fraiquin kon niet voorkomen dat de penalty werd binnen geschoten; 2-1. Deze teleurstelling kwamen de groen-witten niet meer te boven en kreeg in blessuretijd nog twee doelpunten om de oren. Een zure en een zeer geflatteerde 4-1 nederlaag leverde wederom geen punten op voor de Oosterparkers. Aan het vertoonde spel en de kansen die de ploeg wist te creëren was weinig op aan te merken maar wedstrijden win je op details en daar zullen de heren nog het een en ander aan bij moeten schaven. Binnen het elftal is genoeg kwaliteit om wedstrijden te kunnen winnen en ook na afgelopen zaterdag zijn er genoeg aanknopingspunten waar Slijfer en Middel op verder kunnen borduren. Aankomende zaterdag nieuwe kansen voor de heren van het 1e elftal in de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel.

Nieuw Roden 1 - Oosterparkers 1

Uitslag: 4 - 1

Doelpunten Oosterparkers: '45 Rashid Conquet

Na een aantal fikse nederlagen wist de ploeg van Richard Schutter weer eens wat winnen was. Op een zonnig Sportpark Kardinge had Oosterparkers JO14 geen kind aan SJO GEO/SVW 1 en won het simpel met 8-2. Op veld 8 had Marion Reinders ook maar één boodschap aan haar jongens van JO11 en dat was winnen. Na twee nederlagen op rij ontvingen de groenhemden GVAV JO11-4 en in een leuke wedstrijd wisten de groenhemden met maar liefst 4-1 te winnen. Het hoogtepunt was een schitterende vrije bal van Anthony die boven in de rechterhoek verdween. Minder goed nieuws kwam van hetzelfde veld waar Rene Schat zijn Oosterparkers JO8 zag verliezen met 4-10. De leider die de afgelopen weken werd geroemd om zijn tactisch vermogen kon de wedstrijd afgelopen zaterdag niet kantelen waardoor de jonge talenten helaas kansloos verloren. Om 11:00 uur trapte de ploeg van Johan Reinders af waarbij Lycurgus JO15-2 de tegenstander was. In een spannende wedstrijd waarin de gasten uit Vinkhuizen duidelijk de betere partij waren was Oosterparkers veel effectiever en won het uiteindelijk redelijk simpel met 3-1. Met de overwinning is Oosterparkers JO15 op een keurige 5e plek terug te vinden in de 1e Klasse. Helaas moest het team van onder de 13 wederom een nederlaag slikken. In de thuiswedstrijd tegen SJO De Marne JO13-1 verloor het uiteindelijk met 2-4 waardoor het met 0 punten nog steeds onderaan de ranglijst staat. Hoewel het spel van de groenhemden wekelijks beter wordt zal een goed resultaat zeer welkom zijn voor de ploeg van Arie van Kampen.

In Vinkhuizen speelde Oosterparkers 2 de wedstrijd tegen het 5e elftal van vv Gruno. Het team van Thijs Rietvoort gaf een 2-1 voorsprong in blessuretijd weg waardoor het slechts een punt overhield op Sportpark West End. In Schildwolde hadden de heren van zaterdag 3 een betere middag en won het mede dankzij twee doelpunten van Edmar Janga met 1-3. De ploeg van Martin Ludolphy speelde zeker niet goed en zag veel spelers uitvallen met blessures. Met voldoende individuele kwaliteit binnen de gelederen wist de ploeg toch de punten mee naar huis te nemen. Het 4e elftal van Luuk van der Heide zag een 4-1 voorsprong verdampen tegen Mamio 5 maar kon uiteindelijk toch leven met een punt. De ploeg liep op Sportpark de Parrel op de laatste benen maar bleef in de slotfase toch nog dapper overeind; 4-4. De dames van de Oosterparkers gingen op bezoek in Annen en speelde met 1-1 gelijk tegen de Drentse vrouwen. Tot slot was er op de zondagochtend nog één wedstrijd voor de Oosterparkers en dat was in alle vroegte in Engelbert. De ploeg van Johan Fraiquin had geen antwoord op de veel jongere thuisploeg en verloor kansloos met 6-0.