1E ELFTAL BUIGT ACHTERSTAND OM IN OVERWINNING

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 12:05

Afgelopen zaterdag stond voor het 1e elftal de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel 1 op het programma. Trainer Peter Slijfer koos voor Ennio Jansen centraal achterin en gaf de voorkeur aan Tristan Cooke als centrumspits. Op het middenveld was een plek vrijgemaakt voor Jurriaan Kampen waardoor het elftal op 3 plekken werd gewijzigd na de nederlaag in Nieuw Roden een week eerder. De wedstrijden van het vlaggenschip op Kardinge waren tot aan zaterdag nog geen goede match en opnieuw kwamen de groenhemden op achterstand door defensief geklungel. Aan de rechterkant kwam de Blauw Geel aanvaller makkelijk langs zijn directe tegenstander en bracht zijn spits in scoringspositie die op zijn beurt de bal simpel in de linkerhoek schoof; 0-1. Niet veel later kwamen de groen-witten zelfs op een 0-2 achterstand na een lucky goal van de blauw-gelen en leek het weer een dramatische middag te worden op Kardinge. Het elftal van trainer Peter Slijfer kwam via Rashid Conquet gelukkig snel terug in de wedstrijd door slecht keeperswerk van de gasten; 1-2. Het cadeautje gaf de thuisploeg weer energie en de juiste agressie waardoor het zelfs voor rust nog een aantal goede mogelijkheden kreeg om de gelijkmaker te maken. Een reeks van kansen werd echter niet omgezet in een doelpunt waardoor er met een 1-2 achterstand werd gerust.

Na rust was het spelbeeld duidelijk eenrichtingsverkeer en dat was richting het doel van Blauw Geel. Het veldoverwicht was dusdanig groot dat de gelijkmaker niet lang kon uitblijven. Na een dik uur spelen zag het publiek tot grote vreugde de scheidsrechter naar de stip wijzen na een overtreding door een Blauwgeler in het strafschopgebied, Dit buitenkansje werd verzilverd door aanvoerder Rashid Conquet waardoor het op Kardinge weer gelijk stond; 2-2. Een gelijkspel was voor de thuisploeg zeker niet voldoende en de het elftal ging vol voor de winst. Het bleef stormen voor het doel van de gasten en met nog een dikke 10 minuten op de klok kwam de bevrijdende treffer van wederom Rashid Conquet. Uit de scrimmage in het doelgebied van de gasten belande de bal voor de voeten van Conquet die met zijn derde treffer van de middag zijn ploeg op voorsprong schoot; 3-2. De 90 minuten kwamen in zicht en hoewel Blauw Geel er nog een slotoffensief probeerde uit te persen hielden de Oosterparkers onder leiding van Ennio Jansen de poorten gesloten. In blessuretijd kwam aan alle onzekerheid definitief een einde toen invaller en kind van de club Donny Warta zijn inzet achter de keeper van Blauw Geel zag verdwijnen; 4-2. Een prachtig moment voor het 16 jarige talent dat eerder op de middag zelfs nog 2 doelpunten in het tweede elftal wist te maken. Een zwaarbevochten maar dikverdiende overwinning voor het elftal van Peter Slijfer dat onder luid applaus van het publiek het veld verliet. De drie punten betekenen tevens aansluiting bij de bovenste plekken op de ranglijst en hopelijk is dit het startschot voor een goede serie.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Tynaarlo met de aanvangstijd van half 3.